Статті

 

Павло Цвор: «Бажання приводити грішників до Христа супроводжує мене все життя!»

Я народився в 1949 році в західній Білорусі, під Брестом (село Добре). Євангелію в нашу місцевість приніс місіонер Степан Ярмолюк, який на початку XX століття виїхав до Америки, на заробітки, там навернувся до Христа, закінчив місіонерську школу (до речі, разом з Воронаєвим). Потім він вирішив повернутися в рідне село, щоб принести землякам звістку про Ісуса Христа.


 

Рак — не вирок, Свідчення Василя Макаруся

Я народився в християнській родині. Мій батько понад 20 років виконував пасторське служіння в селі Липа Турійського району Волинської області. Ми з дружиною виховуємо четверо діток, п’ята дитинка померла в ранньому віці. Діти підростали, доньки виходили заміж. Здавалося б, все складається якнайкраще. Але несподівано в моє життя прийшла хвороба, якої ніхто не очікував.


 

Шлях до смирення, Василь Мартинюк

Мабуть, смирення – така чеснота, яка найбільш важко дається християнинові. Здається, легше віруючому щедро жертвувати чи в поті чола бути задіяному в якомусь служінні, ніж працювати над своїм характером і виховувати в собі цю Христову якість. А оскільки вона Христова, бо ж Христос сам «упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерті, і то смерті хресної», то вона дуже подобається Отцю небесному, Який саме смиренним дає благодать, а несмиренним, гордим противиться.


 

Я смерті не боюся!, Свідчення Миколи Лотоцького

Кілька років тому на молитві Дух Святий проказав до мене такі слова, які тоді мені не були зрозумілі. Але у свій час зрозумів, про що йшлося. Ось одна фраза з цього пророцтва: «Я проведу тебе долиною смертної тіні, але смерті поставлю заборону». Звичайно, я прийняв до уваги ці слова, але тоді був здоровою людиною і мені було важко навіть припустити, що зі мною може трапитися.
Та невдовзі ці слова спливли в моїй пам’яті. Трохи більше як півтора роки тому я відчув проблеми зі здоров’ям і звернувся до лікарів.


 

Хто є Дух Святий?, Михайло Близнюк

Неможливо читати Святе Писання й не зауважити, що від Книги Буття й до Об’явлення всі події супроводжував Святий Дух, та навіть і написання самої Біблії. Слово Боже дає нам зрозуміле пояснення, що Святий Дух має всі властивості Божества: Він вічний, всюди присутній, всемогутній, всезнаючий та святий. Пізнавати істину Писання людина зможе тільки тоді, коли буде звертатися за допомогою до Святого Духа, адже саме на Нього покладена ця велика місія: «А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди, бо не буде казати Сам від Себе, а що тільки почує, казатиме, і що має настати, звістить вам» (Ів.18:13).


 

Віктор Назарчук: «Моя життєва позиція — просто йти за своїм покликанням»

Коли з нагоди 25-ліття діяльності духового оркестру церкви християн віри євангельської м. Горохів я зустрівся з його керівником Віктором Петровичем Назарчуком і зайшла мова про інтерв’ю для журналу, то він аж знітився. Сказав: «Я не хочу себе якось виставляти. Бо те, що ми тут натворили, то порівняно з жертвою Ісуса Христа — ніщо. Моя життєва позиція — просто йти за своїм покликанням і виконувати свою працю».


 

Церква в епоху GOOGLE

Наша епоха — епоха ХХІ століття вже названа цифровою. Я хотів би поговорити про те, як християнам реагувати на сучасні технології й особливо на таку сферу, як інтернет, яка замінила собою безліч інших сфер, із яких ми раніше черпали інформацію. Нині, маючи доступ до інтернету, ми маємо доступ до такого об’єму інформації, як наші батьки за двадцять років. І це впливає на нас, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо.


 

Благодійні обіди. Результат милосердя

Дехто з теперішніх волонтерів у минулому й самі були безпритульними. Пропонуємо вашій увазі розповідь Романа Дмитрука, яка доводить, що допомогти бездомним людям — можливо!


 

Дорога вибраних

Марія Міщук народилася в місті Сарни, на Ріненщині. Про те, що тоді були часи не найкращі, знають усі, хто застав «радянський рай» на землі. Батька не було, а матір змушена була часто виїжджати на сезонні роботи. На тринадцятому році життя страшна хвороба — туберкульоз — зробила дівчинку приреченою. Лікування в Сарнах, потім у Рівному, а згодом і Одесі не дало ніяких результатів. Безсилля і кашель із кров’ю пригнічували й забирали маленьку віру в те, що колись здоров’я може повернутися. Тому не дивно, що коли Марію привезли на молитву до сестри Фені, в Дубно, вона стала просити в Бога смерті. Та не такою була Господня воля. На тій же молитві дівчина отримала зцілення, а ще обітницю через пророче слово, що буде служити Божому народу


 

Сій слово — і живи з любов’ю

«А з Іссахарових синів, що мали розуміння часу, щоб знати, що (і коли) буде робити Ізраїль, їх голів було двісті, а всі їхні брати робили за їхнім наказом» (1 Хр. 12:32).Цей вірш на фоні нинішніх подій нещодавно якось по-особливому прозвучав у моєму серці. Тому я хочу поділитися з вами трьома думками, які відкрилися мені з цього тексту.


 

В очікуванні чуда

Опубліковано 21.10.2015
Ми часто приділяємо увагу свідченням людей, які жили в гріху, були наркоманами, злочинцями. І це насправді велика слава Божа, що Він спасає таких людей і змінює їхнє життя. Але свідчення людей, які виросли в християнських сім’ях і щиро пізнали Бога та вірно служать Йому, є сильнішими або, хоча б, не менш сильними. Бог проявляє Свою славу через їхню вірність. Саме про це нинішня розмова зі Світланою Куксою, внучкою відомого багатьом християнам служителя Божого Григорія Філімончука або, як його називали в народі, Гриця Хопнівського.


 

Чи не «скучно» молодим людям в церкві?

Опубліковано 21.10.2015
Напевно, багатьом молодим людям — членам євангельської церкви доводилося чути на свою адресу слова співчуття за втрату молодості та непізнані насолоди світського життя. Ще навчаючись, я, як і багато хто з вас, чула від одногрупників заклики-пропозиції влитися в насичене життя студентства, яке згодом оберталося сльозами, а то й «проваленими» сесіями та поламаними долями. А коли стала працювати, то один із колег сказав, що йому дуже шкода мене, «бо мало того, що мені багато що заборонено, багато чого не спробую, то ще й ходити кожного дня потрібно, тратячи свій вільний час».